O idioma Galego baixo o franquismo

Henrique Monteagudo

Da resitencia á normalización

Esta obra, continuación da Historia social da lingua galega, ofrece unha aproximación de conxunto ao período franquista. Nela analízase a política lingüística represiva da ditadura, consistente na imposición coactiva do castelán e na marxinación sistemática do galego, e aténdese ás dinámicas sociais que abocaron a un proceso de substitución masiva do galego. O seu foco sitúase na resistencia político-cultural galeguista, nomeadamente, na súa estratexia dirixida a constituír un sistema cultural autónomo, co idioma como o seu elemento definidor. Analízanse os avances conseguidos no estudo, cultivo e elaboración do galego e os debates públicos que se desenvolveron ao redor de todas estas cuestións.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 746
  • Deseño : Rústica con lapelas
  • Dimensións : 135 x 210
  • Data Publicación : 26/11/2021
  • Colección : Manuais
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-9151-771-9
  • Edición :
  • Nº na colección : 14
  • Observacións :

Noticias relacionadas



Actividades relacionadas


Novidades

Taracea marroquí 1935Eduardo Blanco Amor
Obra dramáticaÁlvaro de las Casas
Ensaios sobre GaliciaXohán Vicente Viqueira
Os camiños da vidaRamón Otero Pedrayo

Monteagudo, Henrique
(Muros, 1959). Doutor en Filoloxía Galega e profesor da Universidade de Santiago de Compostela. Dende o ano 2010 é membro numerario da Real Academia Galega. Membro do Instituto da Lingua Galega, actualmente é codirector da revista Grial e secretario do Consello da Cultura Galega. O seu traballo desenvólvese principalmente nos eidos da filoloxía medieval, a edición de textos literarios (Rosalía de Castro, Otero Pedrayo, Castelao) e os estudos sociolinguísticos e de historia do idioma galego. É autor da Historia social da lingua galega e coautor dunha Gramática galega e dun Diccionario normativo galego-castelán.
É secretario da RAG dende Abril de 2013


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR