O axolote e outros contos de bestas e auga

Lara Dopazo Ruibal

PREMIO ILLA NOVA DE NARRATIVA 2020

Nestes relatos atoparás unha ducia de historias lostregantes que teñen como elemento común o sobrenatural. Contos que combinan o desacougo co humor, o improbable co imposible, o humano e mais o natural, todo superposto e fundido nunha colección de historias de prodixios e arrepíos.

A auga e os animais –tamén outras bestas– cobran protagonismo nestas páxinas. A autora logra dosificar a intriga e mostra un dominio da tensión para crear atmosferas envolventes e inquietantes. Cunha prosa suxerente e de grande altura estética, introdúcenos noutras épocas e latitudes con mestría e logra  conmovernos en cada relato.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 132
  • Deseño : Rústica con lapelas
  • Dimensións : 135 x 210
  • Data Publicación : 19/11/2020
  • Colección : Literaria
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-9151572-2
  • Edición :
  • Nº na colección : 422
  • Observacións :

Noticias relacionadas


Obras do autor en catálogo


Actividades relacionadas


Novidades

9788491517122Viches iso?José Arcas
grial-230Grial 230 VV.AA.
9788491517108Notas sobre a extinciónMarta Dacosta Alonso
9788491516507Anacos da vidaVíctor Rivas
9788491517115O asubío do avóÁngeles Goás

Autor/a

lara-dopazo-david-espino

Dopazo Ruibal, Lara
(Marín, 1985) é licenciada en Xornalismo. Como autora publicou Os lobos na casa de Esaú (Chan da Pólvora, 2017), claus e o alacrán (Espiral Maior, 2018) e ovella, poemario co que gañou o Certame Francisco Añón. É coautora e coeditora de A través das marxes: Entrelazando feminismos, ruralidades e comúns (Bartlebooth, 2018). Foi artista residente na Real Academia de España en Roma no ano 2019. Adoita traballar no eido da comunicación. Con O axolote e outros contos de bestas e auga gaña o Premio Illa Nova de Narrativa 2020. Foto da autora de David Espiño


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR