A forma de Célebes

Iago Méndez

A finais dos anos noventa, Carmiña e Anselmo regresan a terras galegas para pasar unha xubilación sen sobresaltos.

Os seus dous fillos, xa entrados na trintena, semellan ter as súas vidas resoltas, un en Madrid e o outro en Londres. Pero unha chamada telefónica de Suso, o maior, quebra a tranquilidade da que apenas comezaban a gozar. Os temores relacionados cos puntos escuros do pasado mesturaranse cunha desgraza aínda maior que suporá un duro golpe para a familia.

A forma de Célebes é unha novela que aborda temas como a adaptación a ambientes novos e a situacións de dureza psicolóxica, así como as relacións dentro e fóra do núcleo familiar, as adiccións e as dificultades de comunicación; todo nun hermético recanto do interior de Galicia a medio camiño entre o urbano e o rural.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 144
  • Deseño : Rústica con lapelas
  • Dimensións : 135 x 210
  • Data Publicación : 01/06/2021
  • Colección : Literaria
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-9151-640-8
  • Edición :
  • Nº na colección : 430
  • Observacións :

Noticias relacionadas


Obras do autor en catálogo


Actividades relacionadas


Novidades

Xácome o fatalistaDenis Diderot
O can e o gatoManuel Pombo Arias
DemeraraWagner G. Barreira

Autor/a

Méndez, Iago
(Vigo, 1980), traballou como xornalista deportivo en Televigo e colaborou en varias publicacións escritas, como Redacción Xove, A Cor de Galicia e, máis recentemente, Grial. Iniciouse no eido literario con dezasete anos, acadando o segundo premio en lingua galega na XI edición do Concurso Repsol YPF de relatos curtos con “O cisne”. Conta con dúas novelas publicadas en castelán: El sol y el asfalto (Premio Valentín García Yebra, 2005) e Las lágrimas de Juliana (2020).


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR