La cocina gallega

Álvaro Cunqueiro

ESGOTADO

A cociña é arte, a expresión cultural cun pobo desenvolva ao longo do tempo. Cunqueiro interpreta a arte culinaria en Galicia, captándolo en toda a súa pureza e galanura, coma se dunha moza garrida se tratase. Cunqueiro un dos grandes poetas galegos de todos os tempos, logra neste libro un dos seus mellores poemas.
Os produtos da terra, os tesouros do mar, o salmón no río, o venado na montaña convocan logo na mesa as máis refinadas fantasías.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 172
  • Deseño : Rústica
  • Dimensións : 120 x 220 mm.
  • Data Publicación : 2004-06-07
  • Colección : Monterrey. Detrás de la niebla
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-8288-706-7
  • Edición : 1
  • Nº na colección :
  • Observacións :

Noticias relacionadas



Actividades relacionadas


Novidades

As filloas de ManolaR. J. PeraltaBlanca Millán
CornucopiaRaúl M. Santos

Autor/a

Cunqueiro, Álvaro
Álvaro Cunqueiro (Mondoñedo, 1911-Vigo, 1981) dedicouse desde moi novo á literatura e ao xornalismo. Coa súa mestría estilística, o seu libérrimo uso das convencións literarias e a súa capacidade de integración de diferentes tradicións culturais, Cunqueiro anovou fondamente a literatura galega. Da súa obra escrita en galego destacan títulos coma Merlín e familia, As crónicas do sochantre, Escola de menciñeiros, Don Hamlet e Herba aquí e acolá.


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR