camiño andado

21,75€

mercar

Camiño andado

Francisco Fernández del Riego

A vida de Francisco Fernández del Riego, alimentada dunha paixón e dunha fidelidade: Galicia e a súa cultura.

Autobiografía, pero tamén crónica dun tempo, dunha xeración e dunha esperanza, o protagonista deste libro asume a experiencia dos anos para percorrer, agora na memoria, o camiño andado. Desde o despertar da República e o pulo do galeguismo ata o labor cultural para reconstruír na clandestinidade aquel alento esvaído. Desde a sublevación militar, que esborrallou o futuro, ata as posibilidades que abriu a chegada da democracia. Experiencia do pasado, sen renunciar ao porvir, que de seguro ha resultar proveitosa para as novas xeracións.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 280
  • Deseño : Rústica
  • Dimensións : 134 x 210
  • Data Publicación : 2003-11-01
  • Colección : Memoria
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-8288-632-9
  • Edición : 1

Noticias relacionadas



Actividades relacionadas


Novidades

9788491515876Movendo os marcos do patriarcadoMarilar AleixandreMaría López Sández
9788491515890IdentidadeNee Barros Fernández
9788491515975As malas mulleresMarilar Aleixandre
9788491515883A pintora libertariaPepe Carballude

Fernández del Riego

Fernández del Riego, Francisco
Francisco Fernández del Riego, don Paco (Vilanova de Lourenzá, 1913- Vigo, 2010), dende os anos 30 desenvolveu un traballo constante e recoñecido a prol da cultura galega que fixo del unha das personalidades máis destacadas de Galicia. Foi un dos principais artífices da editorial Galaxia e director xunto a Ramón Piñeiro da revista Grial nos seus primeiros cen números. Ensaísta e narrador, é autor dunha extensa obra centrada sobre todo na cultura e na literatura galega.


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR