14,00€

mercar

Por mor de cinco pizzas aos catro queixos

Xosé Antonio Neira Cruz

Premio Carlos Mosteiro 2021

Uns días antes do Nadal, Piero desapareceu. Estaba a papar a última das cinco pizzas que apostara manducar de golpe, cando a súa barriga fixo pufff e os ollos se lle pecharon. Desde ese momento, correu a voz de alarma en toda a Comunidade. Onde estaba Piero? Só a súa curmá Bárbara e tío Ted sabían que aquela desaparición non fora totalmente casual.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 156
  • Deseño : Rústica
  • Dimensións : 130 x 200
  • Data Publicación : 12/05/2022
  • Colección : Árbore
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-9151-848-8
  • Edición : 1
  • Nº na colección : 251
  • Observacións : Premio Organizado pola A.C. Barbantia o Concello da Pobra do Caramiñal e a Editorial Galaxia

Noticias relacionadas



Actividades relacionadas


Novidades

Dos meus recordosManuel García Barros
EnredosManuel García Barros
Días de intemperieAntón Riveiro Coello
Cando choraron as cíesSanti Domínguez

Neira Cruz, Xosé Antonio
Nacido en Compostela en 1968, é un dos autores de libros dirixidos a público infantil e xuvenil máis relevantes do panorama galego actual. Licenciado en Filoloxía italiana e en Ciencias da Información. En 1989 obtivo o premio Merlín por Ó outro lado do sumidoiro, o seu primeiro libro publicado. Logo apareceron outros como Melanio e os paxaros e Os gatos de Venecia. Gañou en dúas ocasións o premio Barco de Vapor con Valdemuller e Os ollos do Tangaleirón. Entre a súa produción destacan outros títulos como O armiño dorme, A memoria das árbores e O xenio do sultán.

Recibiu en 2008 o Premio Barriga Verde de Textos para Teatro de Monicreques con 'O punto da escarola', e en 2009 o Manuel María de Literatura Dramática Infantil pola súa obra 'Sopa de xarope de amora', sendo así recoñecido por segundo ano consecutivo nos galardóns literarios que convoca a AGADIC.


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR