lume manso

17,95€

mercar

A lume manso. Estudios sobre historia social da alimentación

Xavier Castro

A Lume Manso é un documentado e ameno estudo sobre aspectos materiais, sociais e simbólicos da historia da alimentación en Galicia.

O libro propón unha suxerente visión dunha sociedade que vivía a un ritmo máis lento e sosegado, unha sociedade na que a comida e a bebida, malia o precario vivir da maioría da poboación, eran elementos de gran importancia para o artellamento da convivencia e a vida social.

Recensións


Detalles

  • Páxinas : 392
  • Deseño : Rústica
  • Dimensións : 139 x 209
  • Data Publicación : 1999-05-01
  • Colección : Ensaio
  • Editorial : Galaxia
  • ISBN : 978-84-8288-241-3
  • Edición : 2

Noticias relacionadas



Actividades relacionadas


Novidades

porque-te-queroPorque te queroBaldo Ramos
a-xente-da-barreiraA xente da barreiraRicardo Carballo Calero
cen-sementes-que-voaronCen sementes que voaronIsabel Minhós Martins
a-viaxe-de-anaA viaxe de AnaAlberte Momán

Autor/a

xavier-castro

Castro, Xavier
Xavier Castro P. é catedrático de E. U. de Historia Contemporánea na Universidade de Santiago de Compostela. Impartiu docencia na Université de Rennes e na École des Hautes Ètudes en Sciences Sociaux, de París. Comisario de exposicións, tradutor e conferenciante, foi subdirector da revista Grial e asesor histórico de series da TVG: As leis de Celavella, A casa de 1906 e Lobos e cordeiros. É membro da comisión científica da Fundación Dieta Atlántica. Salienta a publicación da súa tese de doutoramento O galeguismo na encrucillada republicana (Deputación de Ourense, 1985, mención de honra do Premio Otero Pedrayo, 1983) e do libro Castelao e os galeguistas do interior. Cartas e documentos 1943-1954 (Galaxia, 2000). Considerado un relevante especialista en historia social, da alimentación, a gastronomía e o viño en Galicia, polas súas publicacións: A lume manso; Ayunos y yantares (Premio Nacional de Gastronomía); A la sombra ejemplar de los parrales; A rosa do viño. Cultura do viño en Galicia; A mesa e manteis (Premio Gourmand World Awards) e Yantares gallegos. Historia de la dieta atlántica. Tamén recibiu o premio Picadillo do Fó-rum Gastronómico (2015).


Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que vostede teña a mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das mencionadas cookies e a aceptación da nosa política de cookies, clique na ligazón para máis información. sobre as cookies

ACEPTAR